W ramach projektu współpracy „Kulinarne Unikaty Chałup – Nowością Inspiracją Atrakcją”- KUCHNIA został opracowany i wydany przewodnik "Kulinarne Smaki Czterech Krain".
Przewodnik to wynik współpracy 4 LGD: Stowarzyszenia - Lokalna Grupa Działania "Żywiecki Raj", Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania "Podbabiogórze", Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania "Dolina Soły" oraz Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania "Wadoviana".
Przewodnik "Kulinarne Smaki Czterech Krain" został doceniony i otrzymał pierwsze miejsce w konkursie na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach, a tym samym Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w 2019!
W przewodniku znajdziecie przepisy tradycyjnych potraw z każdego z 4 LGD, naszych partnerów projektu współpracy KUCHNIA, a takze mapę obiektów gastronomicznych gdzie można dobrze zjeść delektując się potrawami regionalnymi.
Przewodnik "Kulinarne Smaki Czterech Krain" w formie PDF można popbrać tutaj:
Przewodnik "Kulinarne Smaki Czterech Krain"